• Over ons

    De Nederlandse Orgelkalender is een uitgave van Stichting Calcant, initiatiefnemer van Orgelnieuws.nl, dé website met actualiteiten uit de orgelwereld in Nederland en daarbuiten.

    De Nederlandse Orgelkalender is samengesteld door de redactie van Orgelnieuws.nl. De fotografie en vormgeving van de kalender zijn van de hand van Gérard van Betlehem. Achterop elk kalenderblad staat een uitgebreide beschrijving van het betreffende orgel met natuurlijk de actuele dispositie.

    Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Orgelnieuws.nl in 2014, bracht de redactie voor het eerst een kalender uit die de internationale titel Dutch Organ Calendar 2014 meekreeg. De luxe A3-kalender met twaalf karakteristieke Nederlandse orgelfronten, bleek een succes. Reden genoeg voor de redactie van Orgelnieuws.nl om er en traditie van te maken: De Nederlandse Orgelkalender!

    Inmiddels is de vierde editie van de kalender een feit: De Nederlandse Orgelkalender 2017 met twaalf fraai afgebeelde historische orgels in Nederland. En, de volgende kalender is alweer in voorbereiding.